Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Повече от два часа тук, в Пленарна зала, обсъждаме

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Повече от два часа тук, в Пленарна зала, обсъждаме
Коментари Харесай

Гуцанов: Нека повече не позволяваме да се раздават безконтролно пари от джипка и да се назначават фирми без конкурси

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Повече от два часа тук, в Пленарна зала, обсъждаме проблемите на финансите и на стопанската система, а не ги обсъждаме на разходка в гората, с цел да гледаме какъв е кредитният рейтинг, както беше в едни предишни държавни управления. Смятам, че е значимо, тъкмо по този метод да продължи работата на Народното събрание. Тук да бъдат обсъждани целите за развиването на страната ни ", сподели по време на днешното чуване в Парламента Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

" С Българска социалистическа партия повече от 4 години коментирахме тези проблеми, които през днешния ден министър председателят назова. Че над 15% от бюджета на страната е бил раздаден по системата " Ин хаус ". Това естествени процеси ли са?! Това не е ли очевидно заобикаляне на закона и предоставяне на средства, по този начин, че да бъде подхранена тази корупционна среда?! И да бъдат давани средствата на компании, на които се реши, от избрани лица в страната?! Така че аз не смятам, че този развой би трябвало да продължава и би трябвало да бъдат подхванати законови начинания за промяна на законодателството.

Не смятам, че е обикновено държавни компании като автомагистрали, или компании, които дават отговор за прокопаванията на каналите, в които няма никой различен, с изключение на изпълнителния шеф, през тях да минават милиарди и те да бъдат разпределяни към други компании, само че към този момент частни, без конкурс, с неразбираеми параметри. Така че, очевидно и тук Народното събрание би трябвало да вземе нужните ограничения това да бъде прекратено. Това, което на мен доста ми се желае, е фактически целите на страната да бъдат обсъждани тук, в заседателната зала.

И нека намерим с всички парламентарни групи безконечните цели на страната ни и те да бъдат тактика за разитие на страната ни и не да се трансформират, когато някой идва на власт и когато той счита, че светът стартира с него. Ако определем кои са тези стратегически значими цели на страната ни, това ще бъде свършена работа. И когато се одобряват бюджетите, тези цели да са там и то не година за година. И никой да не си разрешава да се раздават тези средства от джипка или от другаде. Нека сложим завършек на този интервал за страната ни. Ние от Българска социалистическа партия ще се постараем за тези цели, с цел да може българският народ да получи възприятие за сигурност, за задоволеност и да знае каква вероятност стои пред него. За това този сегашен спор е толкоз нужен за страната ни. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР